Lees hier alles over een no cure no pay incassobureau

Share it now!

Weigert iemand jouw rekeningen te betalen en weet je geen raad meer? Denk er dan over na om een incassobureau no cure no pay in te schakelen. Zij helpen jou met het terug krijgen van je geld en brengen voor jou geen extra geld in rekening. Wil je weten hoe dit gaat? Lees het hier!

Wat is een incassobureau

Wanneer jij als schuldeiser nog steeds geen geld binnen hebt gekregen van iemand waar je al lang op wacht, dan kan je een incassobureau inschakelen. Een incassobureau zorgt ervoor dat je geld binnenkrijgt van de debiteur. Voor de werkzaamheden van een bureau hoeven zij niet in contact te zijn met de rechter, zij proberen dit juist te voorkomen. Er zullen eerst brieven worden gestuurd, door het bureau en andere werkzaamheden zodat de debiteur zal betalen. Als er echt geen andere keus meer is zal er naar de rechter worden gestapt. Het incassobureau mag geen dagvaarding uitbrengen maar wel opmaken. Meestal betalen debiteuren al bij het bureau en is er geen sprake van een dagvaarding nodig.

 De werkzaamheden van een incassobureau

Wanneer een incassobureau werkzaamheden gaat doen, moet die altijd ingeschakeld worden door een particulier of bedrijf. Zij nemen dan vaak via de telefoon of via brieven contact op met de debiteur. De eerste stap die meestal gedaan wordt is een aanneming versturen, hier staat meestal in dat er nu een incassobureau bij betrokken is. Deze aanneming duurt meestal 2 weken, wanneer het dan nog niet is betaald gaan de kosten ook naar de debiteur. Als de debiteur na de brieven nog steeds niet betaald, gaat het bureau anders te werk. Ze gaan dan de schuldenaar bellen of soms zelfs langs. Soms kan de schuldenaar het bedrag niet in 1 keer betalen, dan wordt er een soort compromis gesloten dat het in termijnen betaald mag worden. Op deze manier krijgt de schuldeiser wel zijn geld, het duurt alleen net iets langer.  Er is ook een mogelijkheid dat de partijen er niet uitkomen en de debiteur het niet wilt betalen. Als dit het geval is dan gaat de laatste fase in en dat is de rechtbank erbij halen. Wanneer je een incassobureau inschakelt proberen zij dit meestal te voorkomen. 9 van de 10 keer is dit gelukkig ook het geval.    

No cure no pay model

Tegenwoordig zijn er incassobureau met no cure no pay regelingen. Dit betekent dat jij als schuldeiser niet hoeft te betalen, maar de kosten voor de schuldenaar is. Wanneer een debiteur weigert om de rekeningen te betalen, zal dit alleen maar oplopen inclusief de kosten van het bureau.  Op zulke momenten wordt de rechter ingeschakeld die kan besluiten dat jij als debiteur moet betalen. Dan is het verplicht, doe je dit niet? Dan zal er een deurwaarder langs komen.  Een incassobureau no cure no pay heeft dus veel voordelen voor jou als schuldeiser. Er wordt voor jou geregeld dat je rekening wordt betaald, hier heb jij dus geen stress meer over. Ook worden er geen kosten voor jou in rekening gebracht. Dit allemaal door het no cure no pay model.  

Be a fan