Een begin maken in vastgoed, investeren en beleggen

Share it now!

Velen beschouwen vastgoed als een veilige en rendabele belegging. Toch is het belangrijk om voldoende kennis te hebben voordat je investeert in vastgoed of belegt op de beurs. In deze blog zullen we de voordelen, risico’s en best practices van vastgoed investeren en beleggen behandelen. Door de juiste keuzes te maken en een gedegen onderzoek uit te voeren, kun je een mooie opbrengst realiseren. Bij corum fondsen wordt je hierin geholpen.

Vastgoed investeren

Een van de voordelen van vastgoed investeren is dat het een relatief stabiele markt is. De huizenprijzen zijn historisch gezien gestegen en de markt kan minder vatbaar zijn voor schommelingen van de aandelenbeurs. Omdat vastgoed over het algemeen een lange termijn investering is, kunnen de kosten lager zijn en de opbrengsten groter zijn dan bij andere soorten beleggingen. Als je een huurwoning koopt, kan dit ook een constante stroom van passief inkomen opleveren, waardoor je portfolio kan worden gediversifieerd. Vergeet niet dat vastgoed ook voor risico’s kan zorgen. Er kunnen onvoorziene reparatiekosten zijn of lege panden die geen inkomsten genereren. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan de aankoop grondig onderzoek te doen en een goed begrip te hebben van de marktsituatie en beleggingsrisico’s.

Beleggen op de beurs

Beleggen op de beurs is even anders dan investeren in vastgoed. Het vereist inzicht in aandelen, obligaties en beleggingsfondsen. Een grote factor die de keuze beïnvloedt, is de beleggingsstijl die je het meest geschikt vindt. Als je weinig tijd hebt om actief betrokken te zijn bij je belegging, kan het kopen van aandelen of obligaties een goede optie zijn. Ze vereisen weinig onderhoud en kunnen op de lange termijn opbrengsten opleveren. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de beurs situatie en de impact van gebeurtenissen op het rendement van je beleggingen.

Investeringen diversifiëren

Een zeer belangrijke best practice bij beleggen of investeren is het diversifiëren van je portfolio. Dit betekent dat je niet al je geld in één enkele belegging steekt, maar je investeringsportfolio spreidt over verschillende beleggingscategorieën. Je kunt bijvoorbeeld investeren in vastgoed, aandelen en obligaties. Hierdoor verminder je het risico van eventuele verliezen, omdat de winst van je ene belegging gecompenseerd kan worden door verlies in een andere. Ook kunnen diverse beleggingen elkaar afwisselen, bijvoorbeeld als de aandelenmarkt daalt, kan de vastgoedmarkt stijgen.

Investeren in vastgoedfondsen

Als je graag in vastgoed wilt investeren, maar niet het kapitaal hebt om een huis te kopen en/of je geen tijd wilt besteden aan het beheren van een huurwoning, kan investeren in vastgoedfondsen een interessante optie zijn. Dit soort fondsen zijn vergelijkbaar met beleggingsfondsen, waarbij je investeert in beursgenoteerde ondernemingen die vastgoed bezitten. Door te beleggen in vastgoed organisaties, heb je de mogelijkheid om vastgoed te bezitten – indirect – met relatief weinig kapitaal. Het is van belang om je te verdiepen in de verschillende vastgoedfondsen en informatie te verzamelen omtrent hun prestaties in de afgelopen jaren en de toekomstverwachtingen van de vastgoedmarkt.

Samenvatting

Investeren en beleggen in vastgoed kan zeer lonend zijn. Hoewel er risico’s aan vastzitten en het kennis vereist om de markt juist te begrijpen, kan je door het spreiden en hedgen van je beleggingen een mooi rendement realiseren. Of je nu direct investeert in vastgoed of in vastgoedfondsen, het is belangrijk om eerst je onderzoek te doen voordat je investeringsbeslissingen neemt. Op die manier kun je profiteren van de groei van de vastgoedmarkt als onderdeel van je beleggingsportfolio.

Bron: https://www.corum.nl/

Be a fan